Bouw appartementen Hart van West gestart

PERSBERICHT – Op woensdag 13 maart gaven projectontwikkelaar Herkon en Bouwonderneming Stout het feestelijke startschot voor de realisatie van de 3e en laatste fase van het plan Hart van West in Middelharnis. Deze laatste fase bestaat uit de nieuwbouw van de ‘Westplaat Residentie’; een complex met 15 appartementen. Om dit moment te vieren sloeg wethouder Daan Markwat in aanwezigheid van de kopers en overige betrokkenen de feestelijke paal.

Fase 3 van Hart van West ligt tussen de Anne Franklaan en het Anna Bijnspad, op een steenworp afstand van winkelcentrum D’n Diek. De 15 appartementen bieden voor een ieder wat wils. De drie- en vierkamerappartementen hebben een oppervlak variërend van 83 m2 tot 117 m2 en beschikken allemaal over een terras of balkon. Daarnaast bevinden zich op de bovenste verdieping 2 riante loftwoningen met een oppervlak van maar liefst 173 m2 voorzien van een groot dakterras. De gekozen materialisatie van het appartementengebouw sluit aan bij de woningen uit de eerdere fasen en het complex voegt zich mooi in de omgeving.

In 2012 zijn de eerste bouwactiviteiten in Hart van West gestart. De Westplaat Residentie is de jongste uitbreiding op de eerdere fasen en geldt als sluitstuk van de Hart van West ontwikkeling. Marcel Boereboom, projectmanager bij Herkon: ‘Hart van West heeft zich ontwikkeld tot een mooie woonwijk. Er is veel aandacht geschonken aan de inrichting van de wijk, met veel ruimte voor water en groen. Een uitstraling die aansluit bij de landelijke omgeving van Middelharnis en een wijk waar het fijn wonen is’.

Er zijn nog enkele appartementen te koop. De verkoop is in handen bij Struijk & Struijk Makelaardij uit Middelharnis. Architectenbureau Kolpa was verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. De woningen zullen naar verwachting in het 1e kwartaal van 2020 worden opgeleverd.